Arkiapu Olivia Oy
ylabanneri

Yhteystiedot

Arkiapu Olivia Oy
Kaija Soikkeli

Ketunpesantie 17b
80260 Joensuu

p.0505512171
arkiapuolivia@gmail.com

Y-2706720-5

Kotitalousvähennys

Millaisesta työstä vähennyksen saa?

Vähennykseen oikeuttaa tavanomainen:

Vähennys myönnetään vain työn osuudesta, ei matkakuluista tai tarvikkeista. Vähennyksen saa esimerkiksi, jos palkkaa siivoojan tai lastenhoitajan, teettää keittiöremontin tai maksaa tietokoneen asentamisesta. Vähennyksen saa riippumatta siitä, palkkaako työn tekijän itse vai ostaako työn yritykseltä tai yrittäjältä.

Yrityksen tai yrittäjän on kuuluttava ennakkoperintärekisteriin. Rekisteriin kuulumisen voi tarkistaa Internetistä yritys- ja yhteisötietojärjestelmän julkisesta tietopalvelusta www.ytj.fi. Palvelu on maksuton. Tietoja voi hakea palvelussa joko yrityksen nimellä tai Y-tunnuksella. Ennakkoperintärekisteriin kuulumisen voi tarkistaa myös Verohallinnon palvelunumerosta 020 697 030.

Kotitaloustyö

Vähennykseen oikeuttavaa kotitaloustyötä on kodin hoito kuten siivous, ruuanlaitto, pyykinpesu, silitys, muu vaatteiden huolto, pihan hoito, kuten nurmikon ja pensasaidan leikkaus, piha-alueen auraus sekä muu pihan puhtaana pito. Kaupassa käynti ja lemmikin ulkoiluttaminen oikeuttavat vähennykseen, jos työ on osa muuta kotitaloustyötä. Vähennykseen oikeuttavaa kotitaloustyötä ei ole esimerkiksi suunnittelutyö, huonekalujen verhoilu, jätteiden kuljetus, likakaivon tyhjennys ja muuttopalvelut.

Hoiva- ja hoitotyö

Tavanomaista hoiva- ja hoitotyötä on lasten, sairaiden, vammaisten ja vanhusten hoitaminen hoidettavan kotona kuten esimerkiksi heidän syöttäminen, pukeminen, peseminen sekä ulkoilussa ja muissa henkilökohtaisissa toimissa auttaminen.

Asunnon ja vapaa-ajan asunnon kunnossapito- ja perusparannustyö

Vähennykseen oikeuttaa omassa, vanhempien, isovanhempien ja appivanhempien sekä näiden puolisoiden käytössä olevan asunnon ja vapaa-ajan asunnon kunnossapito- ja perusparannustyö.

Kotitalousvähennyksen omavastuu on 100 euroa.

Lisätietoa verovähennyksestä saat verohallinnon sivuilta www.vero.fi.

Veroilmoitus verkossa -palvelu: www.vero.fi/veroilmoitus.